Конгрес США схвалює поширення «акту Магнітського» на всі країни

П'ятниця, 17 липня 2015, 05:59

Законопроект, що передбачає поширення дії "Акту імені Сергія Магнітського" на всі країни, а не тільки на Росію, може бути прийнятий Конгресом США.

Впевненість у цьому висловив в четвер старший демократ комітету з закордонних справ сенату Конгресу Бен Кардін, передає "ТАСС".

"Зараз є загальний консенсус на користь того, що цьому слід надати глобальний характер", - заявив він.

За словами Кардіна, мова йде про "законопроект, що користується рішучою двопартійною підтримкою" у Конгресі.

Як повідомила пізніше прес-секретар Кардіна Сью Уолітскі, законопроект, націлений на те, щоб надати універсальний характер "Акту імені Магнітського", ще не проходив голосування у комітеті із закордонних справ сенату.

Уолітскі не змогла передбачити, коли саме це голосування може відбутися.

Російський юрист Сергій Магнітський помер у російській в'язниці в 2009 році, у віці 37 років. Правозахисники стверджують, що він був побитий, і йому відмовляли в медичній допомозі.

Магнітського заарештували у справі про ухилення від сплати податків фондом Hermitage Capital. Перед цим він намагався викрити шахрайську схему з відмивання бюджетних коштів та відбирання бізнесу, в якій брали участь російські силовики і податківці.

У липні 2012 року в США був прийнятий "акт Магнітського". Під дію документа потрапили особи, причетні до арешту і смерті юриста. Їм заборонено в'їзд на територію країни. Також їх права на власність на території, підвідомчій США, були заблоковані, а операції щодо майна цих осіб заборонені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування