Прем'єр Австралії: російські бойовики збили "Боїнг" навмисне

П'ятниця, 17 липня 2015, 14:47

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт переконаний, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер 17 липня 2014 року над Донбасом навмисне.

Про це він заявив у п'ятницю в Канберрі під час церемонії вшанування пам'яті загиблих, коментуючи нове відео, зняте бойовиками одразу після катастрофи на місці падіння літака, повідомляє The Sydney Morning Herald.

"Це (відео) підтверджує факт, що це було звірство і у жодному випадку не випадковість … Цей літак був свідомо збитий проросійськими бойовиками, на нашу думку, з використанням наданих Росією ракет", – сказав він.

У свою чергу міністр зовнішніх справ Австралії Джулія Бішоп назвала нове відео "огидним" і додала, що його вкрай важко переглядати.

Як відомо, нове відео оприлюднив австралійський телеканал News Corp Australia. Також на телеканалі повідомили, що передали новий запис нідерландським експертам, які розслідують катастрофу.

Остаточна доповідь нідерландських експертів буде опублікована у жовтні. Згідно з її попередньою версією, експерти довели, що літак був збитий бойовиками з підконтрольної їм території за допомогою російської системи "Бук".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування