В ПС розповіли про Мукачеве: Ланьо возив тітушок у Маріїнку, Балога давав бійцям гроші

Субота, 18 липня 2015, 19:48

Керівник політичного крила "Правого Сектора" у Закарпатті Олександр Сачко розповів про конфлікт з нардепом Михайлом Ланьо у Мукачевому.

Як повідомив нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко, 18 липня було проведено опит Сачко, під час якого він виклав свою версію розвитку подій.

"Сачко пояснив, що не брав особистої участі в трагічних подіях 11 липня в Мукачеві та може розповісти лише те, що знав з слів учасників подій, з якими зараз немає зв'язку. На його думку початок конфлікту з Ланьо було покладено 7 липня, коли групу з кількох хлопців з ПС затримали працівники ДАІ. Потім під'їхала машина з людьми, наближеними до Ланьо і також підключилися до словесної перепалки", - зазначив Геращенко. 

"Потім працівники ДАІ відпустили групу хлопців з ПС. Після чого керівнику служби безпеки правого сектору Артуру Керимову подзвонив помічник Ланьо Артур Пашкуляк і сказав, що Ланьо хоче зустрінеться з керівником бойового крила ПС і поговорити", - додав він.

На питання членів комісії "Про що саме поговорити?", Сачко зазначив: про те, що ПС заважає Ланьо та його команді.

"У чому точно заважає, він відповісти не зміг, пославшись на те, що він не був безпосереднім учасником тих подій", - зазначив Геращенко. 

Також він повідомив, що Сачко додав: за його інформацією, Ланьо займався підвезенням тітушек в Маринський парк, і це швидше за все світоглядний конфлікт між колишнім членом партії Регіонів і ПС.

Також, зі слів Сачко, саме Пашкуляк запропонував час і місце зустрічі - субота, 11 липня о 12:00.

Актив ПС ухвалив рішення поїхати на зустріч "з бойовим спорядженням і обмундируванням, щоб показати свою силу".

"Цитую слова Сачко: "Завдання стріляти ніхто не ставив і не планував. Все робилося для того, щоб справити враження на Ланьо", - додав Геращенко. 

"Що сталося 11 липня на базі "Антарес",  він знає тільки зі слів тих, хто був там, особисто з Ланьо Сачко ніколи не зустрічався і не був знайомий", - підсумував Геращенко. 

"На питання про стосунки закарпатського ПС і його особисто з Віктором Балогою Сачко сказав, що з Балогою він знайомий, останній раз зустрічався минулоріч. Також Сачко підтвердив, що Балога добродушно кілька разів надавав допомогу Закарпатському ПС минулого року", - додав нардеп. 

Як відомо, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.

У "Правому секторі" заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо), аж раптом там з’явився "невідомий спецназ" - і зчинилася стрілянина.

За даними нардепа від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою в області.

Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Воля народу") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

Лідер ПС Дмитро Ярош виступає за вступ "Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" до складу Збройних сил в обмін на амністію членів організації, що брали участь в перестрілці в Закарпатській області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News