Ланьо каже, що конфлікт у Мукачевому стався через вибори і сина Балоги

Субота, 18 липня 2015, 20:23

Нардеп Михайло Ланьо заявив, що конфлікт у Мукачевому стався на грунті того, що він відмовився підтримувати сина нардепа Віктора Балоги на виборах мера Мукачевого на майбутніх виборах.

Як повідомив нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко, про це Ланьо заявив в ході опитування, проведеного слідчою комісією ВР 18 липня.

"У нього тривалий конфлікт з Балогою на ґрунті політичних розбіжностей. Він свого часу був у партії "Єдиний Центр", потім проти волі Балоги вийшов звідти і з того часу не підтримує стосунки. Після чого у них різко погіршилися відносини і, на його думку, саме Балога, який морально і матеріально підтримує ПС в Закарпатті, попросив керівника бойового крила ПС почати демонстрацію сили і провести зустріч 11 липня з метою тиску і демонстрації сили", - зазначив Геращенко.

За словами Ланьо, ініціатива зустрічі 11 липня належить не йому, а керівнику військового крила ПС Роману Стойко, "з яким він раніше ніколи не був знайомий, як і з Олександром Сачко".

Також, за словами Ланьо, на базі ("Антарес") в цей час було 6-7 його охоронців і помічників, і у них не було вогнепальної зброї.

"На зустрічі зі Стойко вони почали обговорювати питання лікування поранених бійців ПС в санаторіях Мукачевого, говорити про ситуацію в Донбасі, в Україні та на Закарпатті та інші на абстрактні теми. ... Після пострілу в кабінет зайшов його помічник і сказав, що у дворі пострілом в голову був застрелений один з відвідувачів бази. Стойко у присутності Ланьо отримав інформацію від своєї людини, що постріл стався тому, що одного з бійців ПС якось спровокував один із чоловіків на базі. Як спровокував і чи була у пораненого бійцями ПС зброя, Ланьо не знає", - повідомив Геращенко.

"На питання про нібито участь Ланьо в організації доставок тітушек у Маріїнський парк (під час Євромайдану) він відповів категоричною відмовою від своєї причетності до цього факту", - додав Геращенко.

Також Ланьо підтвердив інформацію нардепа Ігоря Мосійчука про те, що один з його помічників - Олег Фірцак, на прізвисько "Тайсон" має проблеми із законом в частині порушення обігу наркотичних речовин і він його виключив зі складу помічників.

Як відомо, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.

У "Правому секторі" заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо), аж раптом там з’явився "невідомий спецназ" - і зчинилася стрілянина.

За даними нардепа від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою в області.

Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Воля народу") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

Лідер ПС Дмитро Ярош виступає за вступ "Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" до складу Збройних сил в обмін на амністію членів організації, що брали участь в перестрілці в Закарпатській області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування