В Росії запідозрили Гайдар у державній зраді

Неділя, 19 липня 2015, 03:54

Петербурзький депутат Віталій Мілонов звернувся до Слідчого комітету Росії та Генпрокуратури з вимогою перевірити, чи потрапляють дії Марії Гайдар, яка стала заступником губернатора Одеської області, під статтю про державну зраду.

За словами Мілонов, дану заяву в СКР і Генпрокуратуру він подав увечері в п'ятницю - відразу після того, як стало відомо про його призначення на посаду заступника губернатора Михайла Саакашвілі, пише ВВС.

"Це російська громадянка, яка свідомо пішла допомагати людині, здійснила агресію проти Росії, її громадян. Мало того, сьогодні він активно закликає до збройного нападу на РФ. Тому, безумовно, робота на відвертого ворога Російської Федерації є державною зрадою", - вважає він .

На думку політика, дії Марії Гайдар несумісні зі статусом російського громадянина. Він також припустив, що Гайдар могла мати доступ до інформації, що становить державну таємницю, коли працювала на посаді віце-губернатора в Кіровській області.

Як відомо, 17 липня стало відомо, що Михайло Саакашвілі просить президента Порошенка надати громадянці РФ Марії Гайдар українське громадянство для призначення її на посаду свого заступника.

Згодом в інтерв'ю ЗМІ Гайдар підтвердила, що планує працювати в Україні і заявила, що хоче отримати українське громадянство. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування