США виступили проти використання енергетичного впливу в політиці

Четвер, 2 липня 2015, 05:31

Сполучені Штати вважають неприпустимим використання енергетичного впливу, в тому числі, в питаннях ціни на природний газ, як інструмент політичного тиску на інші країни.

Про це в середу, коментуючи відмову України купувати російський газ з 1 липня, заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, передає ТАСС.

Він зазначив, що "не бачив конкретно цих повідомлень" про зрив переговорів щодо постачання російського газу на Україну. "Але ми й раніше говорили, що ніякі підприємства і ніякі країни не повинні використовувати паливні ціни для того, щоб спробувати отримати політичні переваги над іншою країною", - наводить агенство слова прес-секретаря Білого дому.

Нагадаємо, увечері 30 червня стало відомо, що "Нафтогаз" припиняє закупівлю газу в російської компанії "Газпром" з 1 липня 2015 року.

"У зв'язку з тим, що 30 червня 2015 закінчується термін дії додаткової угоди між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні," Нафтогаз " припиняє закупівлю газу в російської компанії ", - йдеться в заяві компанії.

В Росії рішення Києва відмовитися від закупівель російського газу у "Газпрому" вважають політичним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування