На Філіппінах затонув пором: 36 загиблих, 70 зниклих безвісти

Четвер, 2 липня 2015, 12:23

На Філіппінах біля берегів центральної провінції Лейте зазнав краху пасажирський пором. Загинули 36 людей, 70 зникли безвісти.

Про це повідомила новинна служба місцевого телеканалу GMA News, передає ТАСС.

Між тим, дані про загальну кількість пасажирів на поромі, а також про кількість врятованих різняться. Раніше з посиланням на місцеву берегову охорону повідомлялося, що на судні перебували 173 людини.

Однак пізніше з'явилися відомості про те, що там могло було більше 200 осіб. Про результати роботи рятувальників також надходять суперечливі відомості, стверджується, що з води вдалося дістати від 118 до 154 осіб.

Як відомо, судно вирушило з порту міста Ормок в центральній провінції Лейте і прямувало в Пілар на Островах Камотес.

Приблизно в 200 метрах від берега паром накренився, а потім перекинувся. За попередніми даними, причиною аварії судна могли стати несприятливі погодні умови - капітан судна здійснював маневр незабаром після того, як відчалив від пристані, проте сильна хвиля захлеснула борт. При цьому ЗМІ наводять слова очевидців, які стверджують, що пором був забитий сотнями мішків з цементом і рисом.

Водний транспорт - основний засіб сполучення між більш ніж 7 тис. островів і рифів, з яких складається Філіппінський архіпелаг. Трагедії на море - не рідкість на Філіппінах. Наймасштабніша з них сталася в грудні 1987 року, коли в результаті зіткнення пасажирського судна і нафтоналивного танкера загинули близько 4 тис. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News