СБУ пояснила, за що видворила кремлівську журналістку

Четвер, 2 липня 2015, 12:34

Служба безпеки України стверджує, що видворенням з України журналістки російського Первого канала Олександри Черепніної вона заблокувала проведення інформаційно-пропагандистської кампанії спецслужб Росії.

Про це йдеться у повідомленні відомства на Facebook.

Згідно з повідомленням, Черепніна прибула в Україну 19 червня, а 24 числа на Первом канале вийшов сюжет, у якому були зображені:

– малолітні діти, які через нібито "деструктивне виховання активно закликають до міжнаціональної ворожнечі та знищення громадян РФ";

– школярі, у яких на "державному рівні активно виховують почуття ненависті до громадян РФ";

– військовослужбовці Збройних сил України, яких названо "бойовиками, що беруть участь в ідеологічній обробці дітей з метою популяризації ненависті до Росії та розпалювання міжнаціонального конфлікту".

#СБУ заблокувала проведення інформаційно-пропагандистської кампанії спецслужб Росії.Журналістка російської телекомпані...

Posted by Служба безпеки України on Thursday, July 2, 2015

Як відомо, Черепніна була затримана співробітниками СБУ і видворена з України в середу. Її обвинувачують у антиукраїнській діяльності і зйомці постановочних сюжетів про ситуації в Україні.

У відповідь на це Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу через "незаконне позбавлення волі групою осіб за попередньою змовою" і "перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, вчинене особою з використанням свого службового становища".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...