ГПУ розслідує політ керівників "Ощадбанку" чартером у Варшаву

Четвер, 2 липня 2015, 16:40

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо керівників державного "Ощадбанку" через політ чартерним літаком у Варшаву.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зокрема, встановлено, що вказані особи, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з особистих корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби одержали від юридичних осіб дохід у вигляді оплати послуг авіаперельотів Київ – Варшава – Київ на загальну суму 459 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Мова йде про політ членів правління та голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного на фінал Ліги Європи, який відбувся 27 травня у Варшаві.

Фото з Варшави, куди керівники "Ощадбанку" поїхали підтримувати дніпропетровський "Дніпро", досі є на сторінці Пишного у Facebook.

Дніпро в Варшаві, Севілья - в шоці.

Posted by Андрій Пишний on 27 травня 2015 р.

Цей політ викликав запитання у депутата Дмитра Добродомова, який звернувся до ГПУ.

Водночас "Ощадбанк" тоді одразу поширив заяву, в якій було сказано, що усі співробітники банку літали у Варшаву власним коштом та у неробочий час.

"Всі витрати були оплачені за власний кошт. У зв’язку із неможливістю скористатися рейсовим літаком, було прийняте рішення скористатися чартерним рейсом. Вартість квитка на одну особу на даному чартерному рейсі є співставною із вартістю квитків на регулярний рейс Київ-Варшава за кілька днів до вильоту", - запевнили в "Ощадбанку".

Після появи заяви ГПУ у четвер, "Ощадбанк" заявив, що готовий "надати всі необхідні документи та сприяти максимально оперативному проведенню досудового розслідування".

"Всі документи додатково будуть надані також Центру протидії корупції для проведення власного незалежного розслідування", - заявили в "Ощадбанку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування