Суд над Сенцовим почнеться у закритому режимі, консулів не пустять

Четвер, 2 липня 2015, 17:00

У Ростові-на-Дону 9 липня розпочнуться попередні слухання у справі українського режисера Олега Сенцова, якого російські слідчі звинувачують у тероризмі.

Про це повідомляється на сторінці українського МЗС у Facebook.

"Засідання суду буде проходити у закритому режимі, що, на жаль, унеможливить присутність консульських посадових осіб України у залі суду під час розгляду справи", – сказано у повідомленні.

У відомстві додали, що російські компетентні органи протягом 13 місяців так і не надали дозволу на зустріч українського консула з Сенцовим, незважаючи на 15 офіційних звернень української сторони і додали, що це – грубе порушення положення Віденської конвенції про консульські відносини та Консульської конвенції між Україною та Росією.

"Російська сторона зазначає, що Сенцов відповідно до російського законодавства вважається громадянином РФ. При цьому українська сторона неодноразово наголошувала на нелегітимності автоматичного та примусового надання громадянства Російської Федерації громадянам України – мешканцям окупованої АР Крим", – зазначили в МЗС.

#ConsNews #FreeSentsovЩодо справи громадянина України О.СенцоваПівнічно-Кавказький окружний військовий суд (м.Ростов-...

Posted by Міністерство закордонних справ України on Thursday, July 2, 2015

Український кінорежисер і сценарист, активіст Євромайдану Сенцов майже рік тому був заарештований спецслужбами Росії за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Винним себе не визнає.

Росія оголосила, що Сенцову "автоматично було надано громадянство РФ".

Україна неодноразово наполягала на видачі свого громадянина.

Раніше північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримського в'язня Олексія Чирнія, затриманого з Сенцовим, до семи років суворого режиму.

Суд визнав Чирнія учасником диверсійно-терористичної групи "Правого сектору", лідером якої слідство назвало кінорежисера Олега Сенцова, а одним з бойовиків - лівого активіста Олександра Кольченка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News