Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львівській області стартують міжнародні військові навчання

Понеділок, 20 липня 2015, 01:41

У понеділок, 20 липня, в Яворівському районі Львівської області стартують масштабні міжнародні військові навчання Saber Guardian або Rapid Trident-2015 із залученням близько 2 тисяч військових з 18 країн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Старт навчань ознаменує урочиста церемонія підняття прапорів України та США на території центрального військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Всього ж у період з 20 по 31 липня на Львівщині будуть перебувати близько 2 тисяч військових з 18 країн. Під час занять на навчальних ділянках буде залучатися бронетехніка і проводитимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації та інші епізоди навчань.

У свою чергу заступник міністра оборони України з європейської інтеграції Ігор Долгов раніше інформував, що крім військовослужбовців із США, у складі бойових підрозділів, які братимуть участь у навчаннях, також військові з Великобританії, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії та Литви.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України".

Крім інших навчань, з липня по жовтень поточного року в міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворівському районі Львівської області заплановані українсько-американські командно-штабні навчання "Saber Guardian/Rapid Trident-2015".

Загальна чисельність їх учасників - до 2,1 тис. Військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. З них від ВСУ - до 1 тис. Осіб, від ЗС США - до 500 військовослужбовців, від ЗС інших держав-членів НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру" - до 600 військовослужбовців.

У 2014 році навчання Rapid Trident-2014 почалися 15 вересня і завершилися 26 вересня 2014. Участь у них взяли понад 1,2 тис. військовослужбовців з 15 країн: України, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Великобританії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Іспанії та США, а також представників від НАТО. Американська сторона направила для участі у минулорічних навчаннях 200 військовослужбовців з 173-ї піхотної дивізії, що базується в Італії.

У ході минулих навчань військовослужбовці відпрацьовували різні елементи проведення миротворчих операцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування