Опубліковано ще одне відео з першими хвилинами після катастрофи MH17

Понеділок, 20 липня 2015, 05:47

У мережі з'явився відеозапис, на якому відображені перші хвилини після падіння збитого Boeing 777 на сході України.

Відеозапис виклав на порталі Youtube користувач з ніком Billy Six.

Зйомка велася з вікна автомобіля, очевидці виявилися в безпосередній близькості від місця авіакатастрофи через хвилини після падіння.

На записі, видно дим і уламки лайнера, а через кілька секунд жінка, яка знімала відео бачить тіла пасажирів і починає плакати.

Нагадаємо, Верховна Рада звернулася до ООН із закликом створити міжнародний трибунал для суду над відповідальними за крах малазійського Боїнга MH-17.

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал по цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландів про катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

Голосування в Раді Безпеки ООН щодо проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу для переслідування відповідальних за збитий над Донбасом малайзійський "Боїнг" відкладено, орієнтовно, до 27 липня.

Як відомо, в середу, 15 липня CNN повідомила, що попередній звіт нідерландських експертів, які протягом року розслідували катастрофу, звинувачує в її здійсненні бойовиків. У документі говориться, що літак був збитий російською ракетою з території, контрольованої сепаратистами.

Голландський прокурор Фред Вестербеке, який веде розслідування катастрофи, вважає, що найбільш вірогідною версією є те, що літак був збитий ракетою "Бук". Однак експерти продовжують працювати, щоб підтвердити або виключити інші версії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News