Ярош стверджує, що не може наказати бійцям "ПС" здатися

Вівторок, 21 липня 2015, 19:00

Правоохоронці шукають 9 членів "Правого сектора", які ховаються в районі Мукачевого.

Таке припущення висунув лідер партії "Правоий сектор" Дмитро Ярош.

"Точної інформації немає, СБУ давало 6 осіб. Але судячи з того, що кримінальна справа розпочата щодо 13 осіб, і 4 вже в місцях позбавлення волі, відповідно, залишається 9", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві після закінчення з'їзду партії "Правий сектор".

Ярош також сказав, що не може наказати бійцям "ПС" в Закарпатті здатися.

"З ними немає зв'язку", - процитувала політика журналістка Христина Бердинських.

При цьому Ярош зазначив, що конфлікт в Мукачево - це "провокація, на яку, на жаль, наші хлопці повелися".

"Мова йде саме про кримінал. Наші хлопці припинили контрабандні потоки, відповідно, кримінал, який зрісся з міліцією - і в цьому теж провина і президента, і уряду, і Верховної Ради - і це призвело до силового протистояння. Ми таких речей схвалювати не можемо в жодної разі... У цьому випадку була необхідна самооборона", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи приїхали члени партії на з'їзд зі зброєю, лідер "Правого сектора" відповів негативно.

"Ви самі можете бачити, що ніякої зброї у людей немає, зараз у цьому немає потреб, зараз зброя необхідна на фронті, і вона там стріляє у ворогів України, які напали на нашу країну", - сказав Ярош.

Як відомо, 11 липня в Мукачевому (Закарпатська область) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланьо, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, в результаті перестрілки загинули до 5 чоловік, до 14 були поранені.

Згідно з інформацією МВС, близько 10 бійців "Правого сектора" раніше ховалися в лісовому масиві на околиці Мукачевого, двоє були направлені в лікарню.

16 липня в СБУ поінформували, що залишилося розшукати 6 озброєних членів руху "Правий сектор" на території Мукачівського району.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з Ланьо, якому вони перекрили канал контрабанди.

У той же час, є версія про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа Ланьо.

За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентарія Віктора Балоги.

Народні депутати України на засіданні 14 липня прийняли постанову про створення ТСК з розслідування обставин конфлікту. ТСК очолив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. До складу комісії делегували своїх представників усі депутатські фракції та групи.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування