Дивіденди і Роллінз: як діятиме держава на зборах "Укрнафти"

Середа, 22 липня 2015, 10:43

Представники "Нафтогазу" на загальних зборах акціонерів "Укрнафти", які відбудуться у середу, підтримають направлення 99,9% прибутку компанії за 2014 рік на виплату дивідендів.

Про це йдеться у завданні на голосування уповноваженій особі, яке є у розпорядження "Української правди".

"Направити на виплату дивідендів акціонерам 99,9% розміру чистого прибутку товариства за 2014 рік за даними річної фінансової звітності, підтвердженої аудиторським висновком. Розмір дивідендів, що припадає на одну акцію, становить 23,32 грн", – сказано у документі.

Також уповноваженій особі доручено підтримати дострокову відставку діючого голови правління компанії Пітера Ванхєкє і призначення на його місце британця Марка Роллінза.

У документ також дані детальні доручення щодо голосування за всіма пунктами порядку денного.

Як відомо, призначення Роллінза (Роллінса) підтримав державний номінаційний комітет. Також його кандидатуру формально внесли і представники міноритарних компаній, які контролюються олігархом Ігорем Коломойським.

16 липня компанії Коломойського подали на Україну і "Нафтогаз" до лондонського суду з метою не допустити втрати контролю над "Укрнафтою".

Лояльний до Коломойського менеджмент "Укрнафти" вже протягом тривалого часу відмовляється виплачувати дивіденди державі. Крім дивідендів, які наразі оцінюються у 1,8 млрд гривень, компанія має багатомільярдні борги за податками на користування надрами.

За даними "Української правди", станом на 20 липня загальний борг "Укрнафти" за податками становить 7,265 млрд грн, з яких: борг за користування надрами – 6,31 млрд, податок на прибуток – 455 млн, ПДВ – 500 млн грн.

Раніше Державна фіскальна служба також просила включити до порядку денного загальних зборів акціонерів "Укрнафти" і питання про виплату решти боргів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...