Ходорковський: Через три роки про конфлікт на Донбасі забудуть

Четвер, 23 липня 2015, 11:59

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський вважає, що ера Путіна закінчиться в 2019 році. Він також упевнений, що відносини між Україною і РФ нормалізуються.

Про це він заявив в інтерв'ю Собеседник.ru.

Ходорковський переконаний, що Путін переможе на виборах в 2018 році, а через рік піде. При цьому участь у виборах, за словами Ходорковського, Путіну необхідна, щоб уникнути трибуналу: або російського, або міжнародного.

Ходорковський за прикладом Путіна називає Донбас "Новоросією". "Повернення людей з Новоросії стане для влади страшнішим, ніж будь-яка опозиція. А вони вже повертаються, і настрої у них - приблизно як у солдатів, які прийшли з фронту сто років тому", - заявив він.

Після того, як піде Путін, за словами Ходорковського, відносини між Україною і Росією нормалізуються.

"Все заросте. Точно так само, як заростуть нинішні розколи всередині суспільства: вони штучні, їх культивували, ніякої громадянської війни насправді немає. Думаю, якщо не роздувати ці конфлікти штучно - через три роки ніхто й не згадає всю цю непримиренність. < ...> А мені здається, що найбільш імовірний сценарій - це якраз перемога Путіна на виборах 2018 року і його відхід через рік", - заявив Ходорковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування