Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимонькіна з "угрупування" Курченко випустили під заставу в Німеччині

П'ятниця, 24 липня 2015, 00:00

Суд у Німеччині випустив під заставу колишнього заступника голови наглядової ради ВЕТЕК Бориса Тимонькіна, який підозрюється у відмиванні грошей для олігарха Сергія Курченко.

Про це повідомляє ТСН, передає ZN.ua.

Таким чином, Тимонькін, який з 2014 року має ізраїльське громадянство, може домагатися екстрадиції до Ізраїлю. Бориса Тимонькіна відносять до злочинного угруповання Сергія Курченко.

Йому інкримінують підробку документів та розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Насамперед йдеться про нелегальну торгівлю зрідженим газом.

У червні 2014 Тимонькіна оголосили в розшук. Крім цього, у Німеччині з осені 2013 ведеться слідство за підозрою у відмиванні грошей через фірму Sparschwein Gas GmbH, яка управляє мережею газових автозаправок, які в 2012 році придбала група компаній СЕПЕК Сергія Курченко.

У червні 2015 Тимонькін був затриманий в Німеччині. Тоді німецький суд ухвалив рішення про доекстрадиційний арешт.

13 липня ГПУ попросила Німеччину видати Тимонькіна Україні, направивши відповідний запит. "Відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників, Німеччина і Україна зобов'язані видавати один одному всіх осіб, переслідуваних правоохоронними органами за скоєння кримінальних злочинів", - говорилося в повідомленні ГПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...