Охендовський: Голосування у Чернігові відбулося без суттєвих порушень

Неділя, 26 липня 2015, 22:56

Голосування на всіх 83 виборчих дільницях 205-го округу у Чернігові пройшло у відповідності з вимогами закону про вибори та без суттєвих порушень, які могли б вплинути на результат виборів.

Про це увечері 26 липня за підсумком голосування в Чернігові заявив глава ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, "тепер головне, щоб так само спокійно відбулися підрахунок голосів на виборчих дільницях, транспортування документації до ОВК та встановлення підсумків голосування".

При цьому Охендовський закликав усіх членів дільничних комісій, ОВК, зареєстрованих в окрузі кандидатів у нардепи, їх довірених осіб та спостерігачів забезпечити порядок та дотримання вимог закону під час встановлення підсумків голосування.

Також глава ЦВК зазначив:  у ЦВК очікують, оригінальні примірники протоколів будуть доставлені до ЦВК  "у понеділок, або, що більш вірогідно, у вівторок".

"Паралельний підрахунок голосів у штабах кандидатів розпочнеться одразу після завершення підрахунку на першій виборчій дільниці і буде тривати до завершення підрахунку на останній. Хотілося б, щоб одразу після завершення паралельного підрахунку переможені кандидати знайшли у собі сили привітати переможця, як це прийнято робити в усіх цивілізованих країнах світу", - додав Охендовський. 

Як відомо, за даними екзит-полу соцгрупи "SOCIS", на довиборах у Чернігові кандидат від БПП Сергій Березенко набрав 31,4% голосів, кандидат від партії "Укроп" Геннадій Корбан - 17,1%.

Разом з тим два інших центри, які провели екзит-поли - центр "Доброчин" та центр соціології "New Image Marketing Group" (Харків)  - віддали перемогу Корбану, а Березенко посів друге місце.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News