Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Міноборони запропонували змінити відзнаки на погонах

Понеділок, 27 липня 2015, 15:54

"Волонтерський десант" при Міноборони запропонував концепцію нової військової геральдики України, з якої планується вилучити червону зірку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на волонтера Віталія Гайдукевича.

За його словами, юридично зразки ще не затверджені.

"Це концепція повсякденного одягу та знаків розпізнавання військової геральдики, юридично зразки ще не затверджені. Але з урахуванням реакції я вважаю: вона вже затверджена. Тепер, за логікою, в цілому керівництво цю концепцію схвалює. Деякі деталі, напевно, з урахуванням деяких предметних нюансів, треба буде або адаптувати, або розтягувати в часі", - сказав він.

Гайдукевич зазначив: "На погонах у нас не буде радянської зірки. І ключова причина - по-перше, наш ворог носить такі знаки розпізнавання, і це неправильно. По-друге, те, що у нас зараз, - це спадщина Радянського Союзу, тотальний совок".

"Разом з тим є історичні речі, які довго ігнорувалися, і це неправильно. Тепер ми повертаємося до своїх витоків. Наприклад, один з знаків розрізнення - зірка - була запропонована ще в 1992 р і затверджена комісією з розробки ... Просто тоді для прийняття не було політичного рішення. На сьогодні політична воля керівництва України є ", - підкреслив волонтер.

Згідно з концепцією, пропоновані до затвердження шеврони кутом вгору використовувалися в системах знаків розпізнавання військових армії Української Народної Республіки в 1917р. і 1919р., орнамент на шевронах узятий зі знаків розпізнавання сержантського складу Галицької армії 1919

Знак категорії старшого офіцерського складу розроблений на основі способу плетіння погонів старших офіцерів Української армії 1918р. і нарукавних знаків старших офіцерів Галицької армії 1919р.

Знак категорії вищого офіцерського складу розроблений на основі орнаменту на петлицях генералів Галицької армії 1991р., Створеного за мотивами народної вишивки

У новій формі відмовилися від п'ятикутної зірки і повернулися до чотирикутної, яка використовувалася в Українській галицькій армії. Також запроваджено окремий колір кітеля для спецвійськ.

 
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування