МЗС Литви потролило калінінградського губернатора

Понеділок, 27 липня 2015, 17:56

Міністерство закордонних справ Литви відповіло на слова тимчасово виконуючого обов'язки губернатора Калінінградської області Миколи Цуканова про те, що в Литві "залишилося лише близько 1,4 мільйона жителів".

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь", редакція якого отримала відповідь литовського відомства.

"За даними Департаменту статистики Литовської Республіки, на початку липня 2015 року в Литві проживало більше 2,9 мільйона жителів", - йдеться у заяві МЗС Литви.

"Похибка в статистиці, яку використовував губернатор Калінінградської області Російської Федерації Цуканов, зменшила кількість жителів Литви "всього" вдвічі", - повідомляють у відомстві.

"Лишається сподіватися, що представляючи статистичні дані про економіку Калінінградській області РФ, губернатор не допускає таких непорозумінь", - заявили в міністерстві.

Заяву про те, що в Литві "залишилося всього близько 1,4 мільйона жителів" Цуканов зробив у бесіді з президентом Володимиром Путіним на зустрічі з організаторами та учасниками фестивалю "Голосящий Кивин", яка проходила в Світлогорську 25 липня.

"Скоро нікому буде приїздити (до Калінінградської області). Скільки в Литві раніше було в радянський час?" - запитав Путін.

В.о. губернатора Калінінградської області відповів, що в радянський час в Литві жили більше 3,5 млн осіб, а зараз там залишилося "лише близько 1,4 млн жителів".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування