Дівчинка, що постраждала у ДТП за участі Бауліна, нині в реанімації – лікар

Понеділок, 27 липня 2015, 18:50

11-річна дівчинка, яка постраждала у неділю ввечері у ДТП за участю автомобіля, в якому їхав голова Конституційного Суду Юрій Баулін, нині перебуває в реанімації.

Про це заявила головний лікар Полтавської дитячої клінічної лікарні Лариса Савченко в ефірі телеканалу "112" у понеділок.

"Дівчинка зараз перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані. Ми вживаємо всіх заходів, щоб зберегти життя цієї дитини", - сказала вона.

Савченко також повідомила, що травми, яких дістав 12-річний хлопчик, що також постраждав у ДТП і згодом помер, були несумісні з життям.

У свою чергу голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що дівчинка "в реанімації мужньо бореться за своє життя", і заявив, що візьме на себе фінансову сторону лікування.

"Упевнений, що лікарі зроблять усе можливе і навіть неможливе, щоб врятувати життя дитини. Хочу, щоб бабусі не турбувалися про фінансовий бік лікування, - його беру на себе. Всі необхідні ліки буде закуплено сьогодні. Завтра чекаємо на приїзд із Києва провідного дитячого реаніматолога. І молимося всі разом за найшвидше одужання Настусі", - написав Головко.

Місцеве видання "Полтавщина" повідомляє, що рятувальники не знайшли в понівеченому автомобілі, в якому їхала постраждала, немовля, про яке, за словами очевидців, начебто повідомила дівчинка, коли її забирала "швидка".

"Наші працівники оглянули понівечений автомобіль. Немовляти там точно не було", - сказала начальник сектора зв'язків зі ЗМІ облуправління ДСНС Світлана Рибалко.

Вона також повідомила, що рятувальники дівчинку з автомобіля вирізали, а хлопчика, який помер згодом у лікарні, з машини викинуло.

Як повідомлялося, ДТП сталася 26 липня близько 20:00 на 320 км автодороги Київ-Харків.

За попередньою інформацією, водій легковика марки Toyota Camry зіткнувся з автомобілем Nissan.

Унаслідок ДТП водій автомобіля Nissan та його пасажир загинули на місці. Ще двох пасажирів Nissan було доправлено до лікарні, один із них - 12-річний хлопчик - від отриманих травм помер у дитячій міській клінічній лікарні міста Полтави.

Також травмовані водій і пасажир автомобіля Toyota Camry - Баулін. За даними прес-служби КС, голова суду нині перебуває в реанімації.

За даними МВС, Toyota Camry - службова машина голови КС, на момент ДТП він перебував на пасажирському сидінні. Унаслідок події Баулін дістав черепно-мозкової травми, рвані рани голови та ніг, і зараз перебуває в першій міській клінічній лікарні.

Правоохоронці з'ясовують обставини ДТП. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть двох та більше людей).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування