Місія ОБСЄ переглядає свої операції в деяких місцях після обстрілу поблизу Щастя

Понеділок, 27 липня 2015, 20:31

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ перегляне свою діяльність у зоні проведення АТО, зокрема й з огляду на інцидент, що стався біля міста Щастя, коли представники місії, що чекали на координатора підгрупи з гуманітарних питань Тоні Фріша, потрапили під обстріл.

Про це повідомляється в офіційному мікроблозі СММ ОБСЄ в соцмережі Twitter у понеділок.

"У відповідь на інциденти, що сталися останніми днями, зокрема той, що стався поблизу Щастя, СММ переглядає свої моніторингові операції в певних місцях", - сказано у публікації.

"СММ знову заявляє про свою абсолютну потребу у безпечному та захищеному доступі з метою виконання свого мандата", - додали в ОБСЄ.

В ОБСЄ нагадали, що патруль ОБСЄ в неділю потрапив під обстріл під час перетину лінії розмежування біля Щастя у напрямку контрольованої бойовиками території та близько півтори години ховався в окопах на контрольно-пропускному пункті бойовиків, після чого повернувся на базу.

В результаті обстрілу ні члени СММ, ні їхні автомобілі не постраждали.

Як відомо військовослужбовці ЗСУ відкрили вогонь зі зброї, не забороненої Мінськими угодами, у відповідь на обстріл бойовиками в неділю позицій сил АТО в районі Щастя, зокрема із використанням танків та протитанкових гранатометів, про що заявили в СЦКК.

"Ця подія зафіксована представниками місії ОБСЄ з однієї та другої сторони, які на той час перебували біля н. п. Щастя, чекаючи на посла з гуманітарних питань ОБСЄ Фріша. Українська сторона СЦКК розцінює цей випадок як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію ЗСУ", - повідомив прес-центр АТО.

У свою чергу бойовики заявили, що делегація ОБСЄ на чолі з Фрішем потрапила під мінометний обстріл ЗСУ в районі Щастя під час спроби повернутися на територію України. Після цього Фріш повернувся до Луганська, куди прибув днем раніше для оцінки гуманітарної обстановки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News