У Міноборони близько місяця не видають прес-карт, бо зламався принтер

Понеділок, 27 липня 2015, 23:33

У Міністерстві оборони вже близько місяця не оформлюють прес-карт акредитованим у зоні антитерористичної операції працівникам ЗМІ через несправність принтера.

Про це "Телекритиці" повідомив кінорежисер Володимир Тихий з об'єднання "Вавилон'13", члени якого зіштовхнулися з проблемою отримання прес-карт.

Інформацію підтвердили в управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони України, куди звернулася "Телекритика". Там повідомили, що дійсно, мають технічні труднощі з оформленням прес-карт, пов'язані з виходом з ладу обладнання, але роблять усе можливе для вирішення проблеми.

На запитання, чому б не залучити волонтерську допомогу для придбання нового обладнання, в Міноборони відповіли, що принтер уже відремонтували, а зараз очікують матеріали для друку прес-карт зі складу Міноборони. У відомстві розраховують, що наступного тижня зможуть відновити видачу в Києві прес-карт у зону АТО.

Наразі охочим акредитуватися в зону АТО пропонують оформлювати прес-карти в прес-центрі АТО в Краматорську.

Як відомо, наприкінці грудня 2014 року Генеральний штаб України разом з Міністерством оборони України запровадили прес-карту, яка, як стверджують у відомствах, "дозволяє журналістам працювати в зоні АТО".

Картки діють не більше, ніж шість місяців і видаються лише акредитованим у Службі безпеки України журналістам у Києві та Краматорську. Ознайомитися з порядком акредитації в зоні АТО можна на сайті СБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування