У Єревані активісти поновили акцію протесту проти підвищення тарифів

Вівторок, 28 липня 2015, 05:49

Громадянська ініціатива "Вставай, Вірменія!" на головній площі вірменської столиці - площі Республіки, провела акції непокори, основною метою яких було почати 72-годинну сидячу акцію протесту в центрі площі.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

Проте поліція попередила кілька десятків учасників акції про те, що не допустить їх до центру площі.

Один з лідерів ініціативи Давид Санасарян заявив, що число учасників акції протесту не перевищить 90 осіб, а, отже, відповідно до закону "Про свободу зібрань", повідомлення для такої акції не потрібно.

Він знову озвучив три основні вимоги, які протестуючі пред'являють владі: скасувати рішення про підвищення тарифу на електроенергію, переглянути діючий тариф у бік його зниження, покарати поліцейських, винних у застосуванні насильства відносно демонстрантів на світанку 23 червня на проспекті Баграмяна і площі Свободи.

Санасарян також заявив, що з 27 червня, коли влада оголосила про те, що в компанії "Електричні мережі Вірменії" буде проведено аудит, на час якого уряд візьме на себе тягар підвищення тарифів на електроенергію, а також обіцяли найближчим часом повідомити про джерела субсидування підвищення плати за електроенергію, пройшов вже місяць, але нічого конкретного з цього приводу досі не відомо.

Зустрівши поліцейський кордон, учасники сьогоднішньої акції розділилися на дві групи, одну з яких очолив Давид Сарасарян, а іншу - колишній кандидат у президенти Андріас Гукасян, і стали ходити по пішохідних переходах на площі, створюючи тим самим затори на даних ділянках дороги.

Учасники акції не перекривали дорогу, підкреслюючи, що діють в рамках закону і не порушують жодного припису, включаючи правила дорожнього руху.

В ході акції протесту її учасники закликали перехожих і водіїв приєднатися до них і сказати "ні" підвищенню тарифів на електроенергію.

Як відомо, з 19 червня у Вірменії проходила цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні.

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Також повідомлялося, що Державна комісія з регулювання суспільних послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, незважаючи на масові протести населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...