У захисту з'явився новий доказ алібі Савченко - адвокат

Вівторок, 28 липня 2015, 17:48

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков повідомив, що у сторони захисту з'явився новий доказ алібі підзахисної.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про відеозаписи, які були долучені до справи після допиту Єгора Русского, який воював на боці "ЛНР" і брав участь в бою, в якому Надія потрапила в полон", - сказав Новіков.

Адвокат зазначив, що цей чоловік робила відеозаписи, які потім змонтував і виклав на YouTube, і там міститься короткий відеофрагмент, тривалістю не більше 11 секунд, на якому показана Савченко в оточенні бойовиків в натягнутій на очі жовтої пов'язці.

Адвокат розповів, що Русский, який приїхав воювати на Донбас добровольцем і був призначений сепаратистами "мером" або "комендантом" міста Лутугине, був допитаний російськими слідчими і дав свідчення, згідно з якими Савченко нібито потрапила в полон після 13.00 17 червня 2014, а позиція захисту полягає в тому, що вона потрапила в полон не пізніше 11.00.

За словами адвоката, слідство вилучило ці записи і дало висновок, що за цим відео неможливо визначити точний момент, коли Савченко опинилася в полоні, бо таймер на камері був збитий.

Новиков повідомив, що минулого тижня було отримано попередню, а на цьому тижні буде отримано остаточну експертизу від Центру судових експертиз у Києві, згідно з якою у всіх тих файлів, які записав Русский аматорським способом, без зміни структури файлу було штучно змінено час створення цих файлів.

"Саме по собі це не дозволяє визначити точний час, але дозволяє визначити, який файл був записаний після якого", - вказав він.

Новіков заявив, що українські експерти встановили на одному з кадрів за кутом падіння тіні час, коли був записаний цей кадр, і при аналізі цих відеофрагментів можна визначити, що Савченко була в полоні вже о 10.30 ранку.

Крім того, Новіков повідомив, що у справі Савченко є висновки російських експертів зі стільникового зв'язку, які говорять про те, що білінг телефонів Савченко не є вичерпним доказом її алібі, оскільки була пошкоджена найближча антена стільникового зв'язку біля місця, де вона мала знаходитися по версії слідства.

За його словами, українські фахівці, які працюють у двох провідних компаніях стільникового зв'язку України, на цьому тижні завершили підготовку свого висновку, яке повністю спростовує експертизу російських фахівців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування