Пошук і ексгумація тіл загиблих в зоні АТО продовжаться - Міноборони

Середа, 29 липня 2015, 05:30

Пошук і ексгумація тіл українських військовослужбовців і представників інших військових формувань, загиблих в зоні АТО, продовжиться, всупереч заявам, які поширюють у ЗМІ.

Про це заявив полковник, керівник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов, передає Радіо Свобода.

Нагадаємо, близько двох тижнів тому на своїй сторінці в Fаcebook керівник місії Ярослав Жилкін повідомив про те, що місія припиняє свою роботу.

За його словами, за майже рік діяльності місія "Евакуація 200" вивезла з зони АТО 609 тіл загиблих. Зокрема, з жовтня 2014 року на базі слідчого управління ГУ МВС Дніпропетровської області була створена група з ідентифікації військових, зниклих в зоні АТО, яка співпрацює з місією "Чорний тюльпан".

"На сьогоднішній день доставлено більше 900 загиблих і останків тіл. Нами опізнані і видані 495 з них", - заявила Вікторія Жулінова, заступник керівника відділу слідчого управління ГУ МВС Дніпропетровської області.

Представник Національного військово-історичного музею України, який також бере участь у місії "Чорний тюльпан", Павло Нетесов розповів про складну ситуацію з вивезенням тіл з тимчасово окупованих територій.

"Питання вивезення вбитих, їх пошуки, ексгумація, обмін полоненими - дуже тонкі. І не можна порушити цей баланс. Адже заїзд на окуповану територію - це, перш за все, дуже тривалі переговори в телефонному режимі. Незважаючи на це, місія не припинить своєї діяльності. Робота триватиме за будь-яких умов", - заявив Нетесов.

Місія "Чорний тюльпан" або "Евакуація 200" розпочала свою діяльність у вересні 2014 року після проведення операції під Іловайськом. Саме тоді постало питання залишених тел українських військовослужбовців на тимчасово окупованих територіях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування