ІС: Дончане обурилися через обстріл бойовиками траси Горлівка - Артемівськ

Середа, 29 липня 2015, 11:31

Бойовики на Донбасі продовжують активно обстрілювати позиції сил АТО й цивільні об'єкти, навіть ті, які розташовані на підконтрольній бойовикам території.

Вони застосовують і важку техніку, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 29 липня у Facebook.

"У районі між Зеленопіллям і трасою від Горлівки на Артемівськ супротивник упродовж доби неодноразово відкривав вогонь зі 152-мм і 122-мм артилерії, а також зі 120-мм мінометів", - повідомляє він.

"Дані обстріли викликали вкрай негативну реакцію жителів окупованих районів (р-н Горлівки), які звикли до того, що траса на Артемівськ є відносно безпечною ділянкою. Даною трасою місцеві жителі пересуваються на контрольовану Україною територію для отримання соцвиплат, а також закупівлі медикаментів, продуктів і інших товарів", - відзначає Тимчук.

Також зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів бойовики завдавали удари по передових опорних пунктах і позиціях сил АТО в районі Зайцеве – Травневе – Гольмівська – Новолуганське.

Зі 120-мм мінометів бойовики вели обстріли південних районів Авдіївки, кілька ударів було завдано по північних околицях цього міста. .

По Мар’їнці бойовики завдали удари зі 120-мм мінометів і автоматичних гранатометів АГС-17. Також у районі Мар’їнки й північніше даного н.п. (у напрямку до Красногорівки) зафіксовано активність двох снайперських груп терористів.

По Опитному й Водяному бойовики вели обстріли зі 122-мм артилерії й 120-мм мінометів із позицій у районі ДАП і Спартака. Також у тому районі невеликі піхотні групи бойовиків відкривали вогонь із "зеленки". Південніше, убік Пісків, бойовики застосували дві мобільні зенітні установки ЗУ-23-2.

У районі міста Щастя (Луганська область) терористи застосували важку бронетехніку. Зокрема, під прикриттям 82-мм і 120-мм мінометів з боку Веселої Гори на вогневі позиції вийшли 3 танки бойовиків і зробили до 10 пострілів по позиціях сил АТО. Пізніше по даному району бойовики били з АГС-17.

У районі Золотого, Кримського, між Попасною і Первомайськом бойовики продовжили малими групами обстрілювати позиції сил АТО з "зеленки" і мінувати місцевість. Фіксуються бої – але бойовики, як правило, відступають, додає Тимчук.

Зі стрілецької зброї (використовуючи також РПГ, СПГ і ПТРК) бойовики регулярно вели вогонь у районі н.п. Мар’їнка, Лозове, Піски, Красногорівка, Верхньоторецьке Опитне, Авдіївка, Луганське, Світлодарськ, Широкине, Гранітне, Березове, Станиця Луганська.

У районі Докучаєвська зробила маневр бронегрупа бойовиків (5 танків, до 10 ББМ (БМП-1,2 і БТР-80).

По рубежу Стара Ласпа – Роздольне зайняла позиції тактична група бойовиків – у підсумку на замаскованих позиціях зафіксовано вже 26 танків і 36 ББМ (із них 5 новітніх російських БТР-82А, 8 російських ББМ ГАЗ-2330 "Тигр"), до 20 КамАЗів\Уралів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування