Яценюк зібрався дати прочухана керівникам кількох областей

Середа, 29 липня 2015, 13:18

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк планує провести у Харкові засідання з керівниками деяких областей на сході й півдні України, де спитає з них за відставання з оформленням субсидій на послуги ЖКГ.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів 29 липня після відповіді міністра соціальної політики Павла Розенка щодо областей, які недопрацьовують у цьому питанні.

"43% оформлення субсидій – Одеська область, 48% - Харківська, Чернівецька – 53%, Закарпатська – 54%, Луганська – 35% і Донецька – 50%. Ось основні області (які відстають)", - перелічив Розенко, раніше відзначивши труднощі роботи на Донбасі.

Яценюк відреагував: "Пропоную протокольне рішення Кабінету міністрів про персональну відповідальність голів Одеської, Чернівецької, Харківської, Закарпатської областей за соціальні забезпечення громадян оформленням субсидій. Це є пряма відповідальність влади".

"Коли більше половини громадян не отримали субсидій, зате вони отримають платіжки – і їм по цих платіжках не буде чим платить, тому що місцева влада не виконала свою функцію", - наголосив він.

"Я хочу провести засідання – думаю, в Харкові – з главами обласних адміністрацій східного регіону і південного. І в тому числі буде обговорюватися питання оформлення субсидій і конкретної роботи кожного глави адміністрації на благо громадян і відповідальність їх за таку роботу", - заявив Яценюк.

Він попросив секретаріат Кабінету міністрів підготувати його робочу поїздку до Харкова.

"Запросити керівників східних і південних областей – не на нараду, вже прийшов час прочухана давати", - заявив прем’єр-міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News