У Ростові триває суд над Сенцовим, допитують ключового свідка

Середа, 29 липня 2015, 14:08

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростова почалися чергові слухання у справі українських режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яких у Росії звинувачують в організації терактів у Криму. 

Суд проводить допит свідка Олександра Пирогова. Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе назвав Пирогова "провокатором ФСБ", повідомляє Радіо Свобода.

Пирогов у цій справі ключова фігура. На думку слідства, Пирогов на прохання Чирнія мав виготовити бомбу для вибуху пам'ятника Леніну в Сімферополі.

При цьому Пирогов каже, що не знайомий ані з Кольченком, ані з Сенцовим, передає Громадське.

На питання судді щодо його національності, Пирогов відповідає: "Складно сказати... кримчанин". 

Пирогов, відповідаючи на питання захисту, повідомив, що був двічі судимий.

Він стверджує, що "погодився" виготовити вибухівку навмисне, аби вона не спрацювала, та щоб про це дізналась так звана "Самооборона Криму". Потім він нібито повідомив про це ФСБ.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього у цій справі заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні будуть давати свідчення на суді проти Сенцова і Кольченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...