Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ розповіли, як Росія маскує своїх військових на Донбасі

Середа, 29 липня 2015, 15:48

Українські силовики розкрили схему, як Російська Федерація маскує своїх військовослужбовців, яких перекидає воювати на Донбас.

Про це на спільному на брифінгу в середу розповіли глава СБУ Василь Грицак та керівник Держприкордонслужби Віктор Назаренко, інформує прес-служба СБУ.

За словами силовиків, свідчення Старкова вкотре підтверджують наявність чітко налагодженого механізму безпосередньої агресії Росії проти нашої держави.

Військовослужбовцям ЗС РФ пропонують проходити військову службу у НЗФ так званих "ДНР" та "ЛНР", обіцяють потрійне грошове забезпечення.

У солдат відбирають документи, які можуть ідентифікувати їх як діючих військовослужбовців ЗС Росії – паспорт, військовий квиток та жетон.

Військовослужбовці підписують документ про нерозголошення факту проходження військової служби на території України, проходять інструктаж про заборону носіння розпізнавальних знаків, які вказують на приналежність до Збройних сил РФ.

Перетин державного кордону здійснюється зазвичай в нічний час - на сьогодні 409,3 кілометри державного кордону незаконно контролюють російські війська.

На території України російські військовослужбовці, з метою конспірації, обирають собі вигадані прізвища і навіть імена.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування