ГПУ підозрює 7 громадян РФ у злочині щодо Савченко

Середа, 29 липня 2015, 17:39

Генеральна прокуратура України звернеться до Генпрокуратури РФ з запитом про правову допомогу для повідомлення про підозру сімом громадянам Росії у скоєнні злочину щодо української громадянки Надії Савченко.

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник генпрокурора Юрій Столярчук, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, таке звернення направляється у відповідності з міжнародними договорами у зв'язку з розслідуваним в Україні кримінальних проваджень. "Їх семеро, це громадяни РФ, службовці і навіть вищі посадові особи РФ", - сказав він, не назвавши прізвищ цих осіб.

"Серед людей, які перебувають у переліку підозрюваних... перш за все, це співробітники слідчого підрозділу СКР, які незаконно, на наш погляд (і цьому є підтвердження)..., це співробітники суду РФ (їх троє), які кожен раз, по черзі, без підстав, тобто незаконно, обирали щодо Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - сказав Столярчук.

Він додав, що також серед підозрюваних високопоставлений чиновник МЗС РФ.

За його словами, російський дипломат підозрюється в тому, що "також сприяв навмисно тому, що Савченко свій час не була звільнена з-під варти".

Заступник генпрокурора зазначив, що, окрім перерахованих осіб, також українська Генпрокуратура підозрює ще одного громадянина РФ, який сприяв її незаконному переміщенню з території України за кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування