МВС: частина бійців роти "Торнадо" ввійшла у полк "Миротворець"

Середа, 29 липня 2015, 18:37

Начальник головного управління Міністерства внутрішніх справ у Київській області Вадим Троян заявляє, що частина бійців розформованої роти патрульної служби "Торнадо" увійшла до складу полку "Миротворець" в області.

Про це він сказав "Українським новинам".

"Нагадую, що цей підрозділ вже розформовано. А в Київській області є полк "Миротворець", до якого входять добровольці з чотирьох батальйонів: "Миротворець", "Київщина", "Гарпун" і частина добровольців зі нашумілого "Торнадо". Якраз це реформування чотирьох батальйонів і дасть їм зростання ", - сказав Троян.

За його словами, в цьому полку будуть покращені кадровий склад (включаючи офіцерський), логістика (технічне та матеріально забезпечення, повноцінний штаб) і бойова підготовка (інструктор з бойовим досвідом).

Як повідомлялося, головний військовий прокурор Анатолій Матіос вимагав від глави МВС Арсена Авакова пояснити, чому рота патрульної служби МВС "Торнадо" досі не розформована, а озброєні бійці знаходяться в Боярці Київської області.

Як відомо, у червні заарештували сімох бійців роти "Торнадо".

18 червня голова МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти.

Матіос тоді заявляв, що серед бійців роти "Торнадо" є неодноразово судимі особи.

За словми головного віійськового прокурора, представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими, облаштувавши катівню в підвалі школи у Лисичанську.

Бійці "Торнадо" відмовлялися здавати зброю і дозволяти обшуки, але потім, все ж, здалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування