Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманий російський військовий буде проходити у справі про теракт - СБУ

Середа, 29 липня 2015, 20:54

Щодо громадянина Росії Володимира Старкова, затриманого на контрольному пості "Березове", відкрито кримінальне провадження за статтею "терористичний акт" КК України.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Відкрито кримінальне провадження за статтею 258-3 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Суд обере йому запобіжний захід у відповідності до українського законодавства", - сказала вона в середу ввечері.

Також спікер СБ України повідомила, що затриманий був доставлений з Донецької області до Києва і поміщений у СІЗО.

Як повідомлялося, в ніч на 26 липня співробітники Державної прикордонної служби України на контрольному посту "Березове" (Донецька область) затримали "КамАЗ" з боєприпасами, в якому перебували дві людини у військовій формі. Машина, що їхала з тимчасово непідконтрольної Україні території, перевозила боєприпаси.

Під час попередніх перевірочних заходів прикордонники з'ясували, що один з чоловіків, за його словами, кадровий військовий Збройних сил Російської Федерації у званні "майор", а інший затриманий належить до угруповань незаконних збройних формувань.

На прес-конференції в середу, 29 липня, в Києві голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомив, що прикордонники затримали громадянина Росії Володимира Старкова, 1978 р.н., жителя Хабарівського краю, а також українця Руслана Іотко, 1967 року народження. Старков супроводжував вантаж боєприпасів з Донецька в н.п. Ясна.

"Попередньо було встановлено, що майор Збройних сил Російської Федерації Володимир Старков прямував з міста Донецьк в населений пункт Ясна і супроводжував вантаж боєприпасів в розташування 5-ї окремої механізованої бригади незаконного збройного формування "Оплот" так званої "ДНР", - заявив Назаренко.

У свою чергу, глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що "одразу після затримання Старков зізнався в тому, що він є громадянином Росії, що належить до кадрового складу Збройних сил РФ".

Він також повідомив, що українська сторона намагалася зв'язатися з родичами Старкова.

"Після затримання Старкова ми робили спроби зв'язатися з його родиною, але побачили, що дані в соціальних мережах знищені", - сказав він, додавши, що спроба за допомогою мобільного телефону затриманого вийти на його сім'ю також не закінчилася успіхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування