Україна заарештувала 13 млн швейцарських франків судді Вищого госпсуду

Середа, 29 липня 2015, 22:43

Державна служба фінансового моніторингу спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну заарештували 13,1 млн швейцарських франків на рахунках судді Вищого господарського суду.

Про це повідомила у середу, 29 липня, прес-служба Державної служби фінансового моніторингу України.

Як наголошується, Держфінмоніторингом спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлено п’ять компаній, які зареєстровані в Панамі та Ліхтенштейні та мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії.

"На рахунках зазначених компаній протягом тривалого часу акумулювались значні суми коштів з сумнівним походженням", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що спільними бенефіціарними власниками та/або уповноваженими особами по рахунках, відкритих в банківській установі в Ліхтенштейні, є діючий суддя Вищого господарського суду України та його дружина.

"За часів президентства Віктора Януковича, цей суддя займав посаду одного із заступників голови Вищого господарського суду України", - повідомляє прес-служба.

"По одному із рахунків, де бенефіціарним власником та уповноваженою особою є дружина судді, 28 липня цього року завдяки  спільним заходам Держфінмоніторингу, Фінансової розвідки та Прокуратури Ліхтенштейну, судовим рішенням м. Вадуц,  зазначені активи були арештовані", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що загальна сума арештованих коштів становить 13,1 млн швейцарських франків. Також встановлено, що одна із компаній володіє рахунком у латвійському банку, з якого і надходили основні грошові потоки.

Наразі Держфінмоніторингом України у тісній співпраці з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлюються джерела походження коштів на зазначених рахунках.

Матеріали спільного фінансового розслідування Держфінмоніторингу України та фінансової розвідки Ліхтенштейну 29 липня 2015 року передано до Генеральної прокуратури України для вчинення відповідних процесуальних  дій.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування