Нідерланди не зупиняться в пошуку способів покарання винних у катастрофі МН17

Середа, 29 липня 2015, 23:58

Нідерланди не розуміють мотивацію Росії, яка заблокувала створення міжнародного трибуналу для розслідування причин аварії "Боїнга-777" "Малазійських авіаліній", заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

Про це повідомляє  Інтерфакс-Україна.

"Мені складно зрозуміти, щоб член Ради Безпеки перешкоджав правосуддю у разі трагедії, де постраждало так багато людей. Безкарність посилає небезпечний сигнал", - заявив Б.Кундерс в ході виступу в Раді Безпеки ООН у середу ввечері.

Він запевнив, що країни-учасниці розслідування не зупиняться в пошуку способів покарання винних.

"Моя країна не заспокоїться, поки всі факти не будуть встановлені і правосуддя не восторжествує .... Нідерланди, Малайзія, Австралія, Бельгія та Україна продовжать спільну роботу для знаходження оптимальних способів залучення винних і ми не будемо втрачати час в цій роботі", - заявив глава МЗС Нідерландів.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Раніше прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що він переконаний в тому, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер 17 липня 2014 року над Донбасом навмисне. Внаслідок катастрофи загинули всі 298 осіб, хто знаходився на борту, дві третини з яких були громадянами Нідерландів.

Голландський прокурор Фред Вестербеке, який веде розслідування катастрофи, вважає, що найбільш вірогідною версією є те, що літак був збитий ракетою "Бук". Однак експерти продовжують працювати, щоб підтвердити або виключити інші версії.

Пізніше глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17

Водночас Росія виступала проти цього і грозилася накласти вето.

У проекті резолюції йшлося, що РБ ООН "приймає рішення створити міжнародний трибунал з єдиною метою притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за злочини, пов'язані зі знищенням в Донецькій області України літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував 17 липня 2014 рейс MH17".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...