Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ про життя в Австрії: Це складно, я хочу додому

П'ятниця, 3 липня 2015, 12:23

Олігарх Дмитро Фірташ запевняє, що може вже зараз повернутися в Україну і хоче це зробити.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня".

На питання, коли він зможе повернутися в Україну, Фірташ відповів: "У принципі, я можу їхати хоч сьогодні, мені паспорт віддали, у мене цих проблем немає".

Олігарх розповів, що його вихідні починаються з походу до церкви.

"Мій вихідний день починається з того, що я в неділю йду в церкву. Я вихований так, я ж виріс у Західній Україні... Я православний, я ходжу в православну", - розповів Фірташ.

"Побут нормально влаштований... Я вже рік з чимось тут живу. Це складно, тому що я все одно хочу додому, я звик жити вдома. Україна – мій дім. Якщо б я хотів жити десь в іншому місці, я там давно б влаштувався. Але я хочу додому", - поділився він.

Фірташ запевняє, що залишив дітей в Україні, хоча дружина була проти, і "відмовив" менеджерів своїх компаній від отримання посвідок на проживання в Австрії.

Фірташ вважає, що уряд даремно оголосило війну олігархам, а має навпаки сісти з ними за стіл переговорів.

"Адже хто такі олігархи? Це люди, які створили свою справу, ведуть свій бізнес, створюють робочі місця, платять податки. Таких людей в Україні десятки тисяч. Я вважаю, що це ті люди, на яких треба спиратися", - заявив Фірташ.

Крім того, олігарх запевнив, що в політику не піде, але деякі політичні проекти може підтримати.

"Ні, я себе не бачу в політиці. Я голова Федерації роботодавців. Ми готові, як Федерація, підтримати своїх членів на місцевих виборах. Одне питання буде стояти: чи підтримують вони ту програму, яку ми сьогодні створюємо... І політичній силі, яка буде підтримувати її, ми будемо допомагати", - сказав Фірташ.

Як відомо, 12 березня 2014 року поліція Австрії заарештувала Фірташа у Відні у зв'язку з розслідуванням ФБР справи про корупцію індійських чиновників, у якій нібито замішаний і Фірташ.

21 березня 2014 австрійський суд звільнив Фірташа під заставу 125 млн євро.

Однак суд відхилив запит США на екстрадицію Фірташа, бо вважає його політично мотивованим.

Олігарх наполягає, що ще з 2012 року підтримував Віталія Кличка, в тому числі на виборах 2014 року, а також нібито зробив багато для відсторонення Януковича від влади.

Кличко і президент Петро Порошенко відхрестилися від заяв Фірташа, що між ними було укладено угоду, згідно з якою Кличко став мером Києва, а Порошенко – президентом.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування