Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штепі знову продовжили арешт

П'ятниця, 3 липня 2015, 20:41

Червонозаводський райсуд Харкова за клопотанням держобвинувачення продовжив арешт екс-меру Слов'янська Нелі Штепі.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області в п'ятницю.

"Держзвинувачення заявило клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченій у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Суд задовольнив клопотання і продовжив запобіжний захід до 2 вересня", - наголошується в повідомленні.

Співрозмовник агентства також повідомив, що під час судового засідання в п'ятницю були допитані ще двоє свідків.

Наступне засідання, на якому планується допитати ще трьох свідків, призначено на 29 липня, о 13.45.

Штепа була арештована 13 липня 2014 року.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за звинуваченням Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, інкриміновані Штепі, відбувалися на території міста Слов'янська (Донецька область), тобто, не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова.

Крім того, свідки у справі живуть в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування термінів розгляду справи.

ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи стосовно Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування