МВС відкрило 57 кримінальних проваджень за період виборів у Чернігові

Четвер, 30 липня 2015, 03:34

За період передвиборчої кампанії та парламентських виборів у Чернігові (округ №205) було відкрито 57 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так, 37 кримінальних проваджень стосуються безпосередньо порушень виборчого законодавства.

"Зокрема, 18 відкрито за фактом підкупу виборців, п'ять - за зверненнями про перешкоджання здійсненню виборчого права і три провадження - про викрадення виборчих бюлетенів", - йдеться в повідомленні МВС.

У день самого голосування було відкрито 8 кримінальних проваджень, що стосуються порушень під час проведення голосування.

"Шість кримінальних в проваджень відкрито за фактами умисного пошкодження майна (агітаційних наметів, стендів), крадіжки (угону агітплакатів) і чотири за вчинення хуліганських дій", - повідомили в МВС.

Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про три неправдивих повідомлення щодо замінування приміщень, і про два факти незаконного поводження зі зброєю. За результатами перевірок шість кримінальних проваджень були закриті. Повідомляється, що матеріали направлені в органи прокуратури для перевірки законності прийнятих рішень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування