Можливості Радбезу щодо створення трибуналу ще не вичерпані - Клімкін

Четвер, 30 липня 2015, 03:58

Позиція Росії щодо створення міжнародного кримінального трибуналу ізолює країну на міжнародній арені.

Про це у Нью-Йорку після засідання Ради безпеки ООН сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"Я не думаю, що ми вже вичерпали всі можливості Радбезу. Сьогодні під час засідання Росія була абсолютна самотня, на неї постійно здійснюється тиск", - сказав Клімкін.

За його словами, головний аргумент російської дипломатії стосовно того, що міжнародний трибунал передчасний, буде розбито, коли вийде остаточний звіт міжнародних експертів щодо авіакатастрофи.

"Одним з головних своїх аргументів проти створення трибуналу Росія називає його передчасність. Уявіть, що говоритимуть представники РФ за два місяці, коли буде готовий остаточний і повний звіт? Аргументи Росії будуть зметені!", - наголосив міністр.

Він запевнив, що разом із колегами з усього світу розробляє інші юридичні підходи до притягнення винних до відповідальності.

"Звичайно, у нас є й інші ідеї. Є варіанти, що стосуються національної юрисдикції, але наша спільна позиція полягає у тому, що найкращим стало б створення міжнародного трибуналу. Саме цей спосіб є найбільш надійним, прозорим, неупередженим та ефективним", - підкреслив Клімкін.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування