Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США за вибори на вільних територіях Донбасу восени

Четвер, 30 липня 2015, 14:42

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт виступає за проведення місцевих виборів на контрольованих Україною територіях Донецької і Луганської областей 25 жовтня.

Про це він сказав на прес-конференції в Краматорську, передають Українські новини.

"Місцеві вибори на Донбасі в таких містах, як Маріуполь, Краматорськ і Слов'янськ, є можливістю для жителів цього регіону ясно показати, що Донбас - це Україна", - зазначив посол.

Пайєт також підкреслив підтримку США створення гуманітарно-логістічних центрів на лінії розмежування і висловив готовність надати технічну допомогу в цьому питанні.

Посол нагадав, що його країна виділила вже 62 млн доларів на гуманітарну допомогу жертвам російському агресії.

Як повідомлялося, раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виступав за введення військово-цивільних адміністрацій по всій території Луганської та Донецької областей і відстрочку проведення там виборів.

17 липня Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня за винятком окупованих територій анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

У разі неможливості організації і проведення місцевих виборів на окремих територіях Донбасу, підконтрольних Україні, Центральна виборча комісія повинна прийняти відповідну постанову і направити її в парламент, який приймає остаточне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування