Нові санкції США проти РФ не пов'язані з її вето на Радбезі - Держдеп

П'ятниця, 31 липня 2015, 01:40

Розширення санкцій проти Росії не пов'язане з її голосуванням проти створення міжнародного кримінального трибуналу з розслідування катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" в небі над Донбасом минулого року.

Про це заявив у четвер на брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, передає "Укрінформ".

"Ні, це лише посилення існуючих санкцій, не пов'язане з будь-якими подіями. Ми регулярно переглядаємо санкційні списки, щоб забезпечити максимальний ефект від наших обмежувальних заходів", - зазначив Тонер.

Він запевнив, що Мінфін США регулярно оновлює санкції, щоб "заповнити прогалини".

"Для поновлення санкцій не потрібна особлива дата або річниця, адже ми робимо це регулярно, приблизно кожні 3-6 місяців. Для того, щоб наші санкції були максимально сильними, списки потрібно постійно оновлювати, щоб заповнити всі прогалини", - пояснив він.

Тонер додав, що оновлення обмежувальних заходів проти Росії не дозволить особам і організаціям, що потрапили під санкції, їх обходити.

"Посилення існуючих санкцій є поширеною практикою, тому що без такого "оновлення" з часом ефект від санкцій зменшується, оскільки обмеження починають обходити", - підкреслив Тонер.

Як відомо, Росія 29 липня на засіданні Ради безпеки ООН застосувала вето до резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи літака "Малазійських авіаліній" над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News