Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики збільшують чисельність техніки й стріляють інтенсивніше - ІС

П'ятниця, 31 липня 2015, 09:26

Бойовики на Донбасі нарощують інтенсивність і щільність обстрілів, збільшуючи чисельність бронетехніки й артилерії у першій лінії.

Як пише Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву", 120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерія, бронетехніка використовуються бойовиками практично на всіх ділянках лінії розмежування сторін.

Активно діє батальйонна тактична група (БТГ) бойовиків у районі Тельманове – Новоласпа – Краснопілля. За останню добу вона неодноразово обстрілювала зі 122-мм артилерії й 120-мм мінометів передові позиції й опорні пункти сил АТО в районі Старогнатівки й Гранітного, а також західніше Білої Каменки.

Також у тому районі бойовики перемістили декілька бронегруп на передньому краї (бронегрупа з 3-х танків і 2-х БМП-2 на схід від Новоласпи, група ББМ – східніше рубежу Староласпа - Солнцеве).

Впродовж доби бойовики обстрілювали з танкових 125-мм гармат передові позиції сил АТО в районі Миколаївки.

У районі н.п. Шуми, Дачне, Зайцеве ще одна бронегрупа (2 танки й 2 БМП-2) неодноразово відкривала вогонь зі 125-мм танкових гармат і 30-мм автоматичних гармат БМП – під прикриттям вогню АГС-17 і 82-мм мінометів.

У районі між н.п. Піски, ДАП і Опитне група бронетехніки (2 танки, до 3-х БТР-80) не раз відкривала вогонь із замаскованих позицій.

Фактично по всій лінії від Мар’їнки до північних околиць Авдіївки бойовики впродовж доби неодноразово відкривав вогонь зі 120-мм мінометів і 122-мм артилерії.

У даний район перекинули нові артгрупи терористів і артвогонь став щільнішим. Вдень

там активно використовували стрілецьке озброєння й 82-мм міномети, кілька разів застосовували АГС-17 у районі Авдіївки (вогонь не прицільний).

Північніше Миронівського, у районі н.п. Новозванівка, Попасна, Новотошківка, Кримське, Весела Гора-Щастя, Станиця Луганська бойовики перманентно використовують стрілецьку зброю. Там діють і малі піхотні групи, і ДРГ бойовиків у "зеленці" (особливо активно уздовж р. Сіверський Донець).

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь зі стрілецького озброєння в районі Широкиного, на схід від Піщовика, північніше Чермалика. Зафіксовано використання бойовиками на даному напрямку 82-мм мінометів.

Бойовики закінчили перегрупування на ділянці від Київського району Донецька до Майорська, сформували 4 "ділянки оборони".

У район н.п. Довге й Раївка прибуло посилення, там обладнують капоніри, укриття для техніки й особового складу, організовано бойову охорону, спостережні пости.

Активно підвозять паливо (не менше 10 паливозаправників за добу) і предметів постачання для бойовиків, зосереджених північніше селища Безіменне на Приморському напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування