ФСБ допитає представників Меджлісу, щоб не пустити їх на Конгрес кримських татар?

П'ятниця, 31 липня 2015, 10:50

У Криму тривають допити членів Міллі Меджлісу, їх призначили на дні проведення II Всесвітнього Конгресу кримських татар, який відбудеться 1-2 серпня 2015 в Анкарі.

Про це повідомляє прес-служба Меджлісу.

"У Меджлісі настільки часті допити розглядають як перешкоджання виїзду в Анкару для участі в роботі II Всесвітнього Конгресу кримських татар, який відбудеться 1-2 серпня 2015 року", - сказано в заяві.

У Меджлісі пояснили, що відразу декільком представникам Меджлісу призначені допити на 31 липня і 1 серпня.

"29 липня 2015 в Слідчому комітеті РФ по Республіці Крим у "справі 26 лютого" був допитаний голова Сімферопольського регіонального меджлісу Леммар Юнусов. Наступний допит відбудеться 1 серпня 2015 року", - повідомили в Меджлісі.

28 липня на допит у "справі 26 лютого" у Слідком були викликані перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, заступник глави Міллі Меджлісу Ільмі Умеров, а також голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

Першому заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялю та голови ЦВК Курултаю Заїру Смедляєву, як і Леммару Юнусову, була видана повістка на допит на 1 серпня 2015 року.

Заступнику голови Міллі Меджлісу Ільмі Умерову після чергового допиту 29 липня слідчі призначили "зустріч" на 31 липня поточного року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування