"Самопоміч" вивчатиме висновок КС. Ляшко голосувати відмовляється

П'ятниця, 31 липня 2015, 13:13

Керівник парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк назвав прогнозованим висновок Конституційного суду на законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Про це він сказав агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи оголошений КС висновок.

"Від цього Конституційного суду чекати іншого було неможливо... Там все згідно Конституції, але чи заглядав хто-небудь в суть процесу", - каже Березюк.

Лідер фракції також пояснив таке рішення тим, що судді "високоманіпульовані страхом бути звільненими", і нагадав, що напередодні був звільнений суддя КС Віктор Шишкін, який заявляв про намір висловити окрему думку щодо законопроекту.

Березюк заявив, що фракція "Самопоміч" детально вивчить висновок Конституційного суду і після цього прийме рішення про подальші дії щодо законопроекту.

У свою чергу лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко висловив думку, що висновок КС щодо децентралізації є незаконним оскільки "приймався під тиском".

Про це він написав у своєму Facebook.

За словами Ляшка, шестеро суддів КС є потенційними підозрюваними у кримінальній справі про узурпацію влади Януковичем.

"Такий Конституційний суд немає права на існування і має бути ліквідований. Усі депутати, хто голосуватиме в парламенті за ці путінські зміни до Конституції - зрадники України!", - заявив Ляшко.

Як повідомлялося, фракція "Самопоміч" не голосувала за направлення законопроекту щодо децентралізації влади в КС. Єдиним депутатом від "Самопоміч", який підтримав направлення законопроекту до Конституційного суду була Ганна Гопко. Фракція вирішила відкликати її з посади голови комітету Верховної Ради у закордонних справах.

Конституційний суд у п'ятницю, 31 липня, оголосив висновок, яким визнав законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News