Фіскальна служба озвучила свою позицію щодо АТЕКу і блокування "Азовом"

П'ятниця, 31 липня 2015, 16:06

Ситуація на заводі "АТЕК" контрольована та вирішується виключно у правовому полі, заявляють у Державній фіскальній службі.

Так у відомстві прокоментували ранкове блокування ДФС з боку представників батальйону "Азов".

Станом на 31 липня податковий борг ПрАТ "Атек" перед Державною податковою інспекцією у Святошинському районі Києва становить – 28,8 млн. грн. (загальна сума кредиторської та поточної заборгованості). 

ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у Києві, як найбільшого кредитора, було обрано головою комітету кредиторів ПрАТ "Атек", зазначають у відомстві.

На останньому засіданні комітету 14 липня "було розглянуто план санації підприємства потенційними інвесторами, серед яких значиться Благодійна організація "Благодійний фонд освітніх інновацій", що представляє батальйон "Азов", заявляє ДФС 

Але за наслідками розгляду плану санації вирішено відкласти засідання комітету кредиторів на 4 серпня на 12:00 та доручити арбітражному керуючому доопрацювати проект плану санації, "оскільки представлений план не містив істотних умов та потребує доопрацювання, виходячи із зауважень ДПІ", зазначає відомство.

"Наявна редакція, очевидно, не спрямована на відновлення платоспроможності ПрАТ "АТЕК" та досягненні відсутності ознак банкрутства останнього", - заявляє ДФС. 

На судовому засіданні 30 липня розгляд справи відклали на 11 серпня та зобов’язали провести комітет кредиторів, на якому, серед іншого, розглянути питання щодо погашення кредиторської заборгованості в максимально стислі терміни. 

"Державна фіскальна служба України не підтримує жодну зі сторін і буде дотримуватися законної процедури щодо вибору найкращого плану санації підприємства та погашення всієї суми боргу", - йдеться у повідомленні відомства.

Як відомо, вранці 31 липня понад 150 активістів громадянського корпусу та курсантів батальйону Нацгвардії "Азов" блокували будівлю Державної фіскальної служби з вимогою дозволити їм використовувати для тренувань і ремонту військової техніки будівлю заводу "АТЕК".

Нардеп Андрій Білецький заявив, що Фіскальна служба збирається передати будівлю заводу бізнес структурі, яка "співпрацює з терористами".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування