Кабмін доручив Міненерго й "Нафтогазу" переробити технологічну нафту

П'ятниця, 31 липня 2015, 17:04

Кабінет міністрів доручив Міністерству енергетики і НАК "Нафтогаз України" забезпечити використання технологічної нафти компанії "Укртранснафта" для вироблення нафтопродуктів

Про це йдеться у протоколі наради щодо плану з підготовки паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, копію якого має "Економічна правда".

На виконання рішень РНБО від 4 листопада 2014 року та 6 травня 2015 року введених в дію указами президента №876/2014 та 298/2015, урядом України доручено Міністерству енергетики та НАК "Нафтогаз України" забезпечити використання технологічної нафти ПАТ "Укртранснафта", яка зберігається на потужностях ПАТ "Укртатнафта" для виробництва нафтопродуктів у встановленому порядку для потреб ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Урядом також доручено забезпечити створення запасів нафтопродуктів для стратегічних потреб держави.

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта" за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи щодо зловживань посадових осіб "Укртранснафти" при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків - на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News