Саакашвілі звільнив 20 чиновників ОДА за бездіяльність

Субота, 4 липня 2015, 05:13

Глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі звільнив усіх співробітників відділу внутрішнього аудиту та управління по взаємодії з правоохоронними органами та протидії корупції.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідне рішення М.Саакашвілі прийняв після звітів, які озвучили представники структурних підрозділів в ході відкритої наради. Всього посад позбулися 20 осіб.

"Невже ви нічого не знайшли, окрім як виявили деякі порушення і відразу їх усунули? Де конкретні затримані особи, факти корупції? ... Ми розпускаємо ваші відділи за те, що ви взагалі нічого не зробили", - заявив Саакашвілі.

Як повідомляє dumskaya.net, відділ внутрішнього аудиту відзвітував про перевірку Роздільнянської райадміністрації, за результатами якої було встановлено нецільове використання 1 млн грн при реалізації обласних програм. Незважаючи на потік скарг на роботу центру адміністративних послуг, винних у порушеннях аудиторам виявити не вдалося.

Що стосується управління взаємодії з правоохоронними органами, з'ясувалося, що за минулий рік за підсумками його роботи не був покараний ніхто. Також управлінню не вдалося налагодити взаємодію з СБУ, зокрема, надати спецслужбі доступ до камер спостереження.

Ввечері, відвідавши в черговий раз ресторан "У Ангелових", який нещодавно був підірваний терористами, він повідомив, що має намір передати функції з виявлення корупції громадськості і готовий надати для цього приміщення в ОДА.

"Я більше довіряю громадськості Одеси, ніж вам. Люди впораються", - підкреслив Саакашвілі.

За його словами, в обладміністрації буде створено комітет на 10 місць, а у городян буде тиждень, щоб запропонувати нових співробітників. Нові люди отримають спеціальне фінансування з незалежних фондів, повноваження і доступ до всієї інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування