Полторак: Надія на повернення Україні її кораблів є

Неділя, 5 липня 2015, 16:53

Кораблі Військово-морських сил України, що перебувають у Криму з 2014 року, все-таки повернуться в Україну.

Таке сподівання під час поїздки в Одеську область висловив міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, повідомляє прес-служба МО.

Коментуючи запитання щодо можливості повернення військових кораблів з Криму, Полторак заявив: "Переговори з російською стороною про повернення наших військових кораблів ніколи не припинялися, тому є надія на позитивне вирішення цього важливого питання".

Також Полторак зазначив: "Сьогодні існує цільова програма оборонного планування, у якій є чітко сформульований план подальшого розвитку Військово-Морських Сил".

"У документi наголошено, що майбутнє держави пов’язане з сильним й могутнім флотом. Нам потрібно знайти кошти для придбання нових кораблів, оснащених сучасною технікою і озброєнням. Необхідні документи, які пов’язані з розвитком наших ВМС, - на стадії завершення. Тож найближчим часом буде прийнято програму розвитку озброєння і техніки Збройних Сил України, розраховану до 2020 року", - заявив Полторак.

За його словами, програма передбачає "чітке розуміння, куди ми маємо рухатися, з врахуванням бюджету й своїх можливостей".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування