Жебрівський: Донбасу потрібен план на 10 років, закритий кордон і зламана монополія ФПГ

Неділя, 5 липня 2015, 19:08

Глава Донецької обласної військової-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив про необхідність розробити стратегічний план розвитку Донбасу до 2025 року.

Про це він заявив на форумі "Донбас -Україна. Порядок денний" ,який проходив 5 липня у Слов'янську. 

Говорячи про вибори на окупованій території Донбасу, Жебрівський заявив, що чесні вибори тут "поки неможливі".

На думку губернатора, вибори на окупованій території будуть можливі лише після того, як російсько-український кордон на окупованих територіях буде контролюватися українськими силовиками, а також після того, як протягом не менше 3 місяців мешканці окупованих територій зможуть безперешкодно отримувати інформацію з різних джерел.

За словами глави ОДА, спершу необхідно звільнити Донецьк, після чого встановити контроль над державному кордоні та допомогти Росії стати європейською.

"Від Сяну до Дону, і так в майбутньому "європезуємо" Росію", - зазначив Жебрівський.

Також  він підкреслив: на Донбасі немає громадянської війни, натомість є присутність російських батальйонних груп, тому для наведення ладу у регіоні необхідно перекрити кордон від найманців за допомогою миротворців та ОБСЄ.

"Перекриття кордону можливе за допомогою ОБСЄ або за допомогою миротворців", - заявив Жебрівський та припустив, що тоді "за два тижні з мінімальними втратами серед військових і цивільних юрисдикція України буде на всій території Донецької та Луганської областей".

Разом з тим Жебрівський заявив: "Є кілька фінансово-промислових груп, які підкорили собі не тільки економіку, а й влада. Цей пристрій повинен бути зламано". 

Як відомо, до виборів 2014 на Донбасі традиційно понад 90% виборців голосували за Партію регіонів, членами якої були мільярдер Рінат Ахметов та Борис Колєсніков та володіють значними активами на території Донецької області.

Новости Донбасса, Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування