Міліцейські спецпідрозділи замінять корпусом оперативної раптової дії

Понеділок, 6 липня 2015, 02:09

Колишні міліцейські спеціальні підрозділи в рамках реформи правоохоронних органів будуть ліквідовані, їх замінить корпус оперативної раптової дії, який буде боротися із організованою злочинністю, а його основу складуть бійці АТО.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час "10 хвилин з прем’єр-міністром", передає Уніан.

"Ми йдемо далі в реформі правоохоронної системи. Всі спецпідрозділи міліції зі звірячими назвами, які розганяли Майдан, ліквідуються. В Україні створюється корпус оперативної раптової дії, який буде боротися з організованою злочинністю. Бійці АТО, наші герої, які захищали і захищають Україну, повинні стати основою нової системи безпеки в країні. Вступайте до корпусу раптової дії, нам потрібен ваш досвід, ваша сила і ваша воля", - сказав Яценюк.

Разом з тим прем’єр додав, що зміни поліції не достатньо і суспільству потрібен новий суспільний договір, коли всі будуть виконувати закон, а український поліцейський служитиме закону і не боятиметься будь-кого, хто має посвідчення депутата чи президента.

"У поліцейського є єдина цінність – право, справедливість і закон. Але інший бік – кожен громадянин країни виконує і поважає закон. Ми не порушуємо правил дорожнього руху, ми не пропонуємо хабарі новій поліції і самі не провокуємо корупцію в новій якісній правоохоронній системі. Тоді в країні буде справедливість", - наголосив Яценюк.

Як відомо, 2 липня Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції.

Згідно з документом, Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування