З Геремеєва можуть зняти підозру у вбивстві Нємцова

Понеділок, 6 липня 2015, 05:28

Свідок у справі про вбивство Бориса Нємцова домробітниця Зарема заявила, що "Русик", якого правоохоронні органи РФ вважають одним з організаторів вбивства російського опозиціонера, є не офіцер полку внутрішніх військ Росії "Північний" Руслан Геремеев, а його водій Руслан Мухудінов.

Про це пише Комерсант.

"Чеченці просили називати їх саме так - Русланом і Русик, щоб не плутати", - говорить свідок. Згодом їй стало відомо, що прізвище першого з них Геремеев, а другого - Мухудінов.

За словами Зареми, Геремеев був безумовним лідером в компанії чеченців.

"Всі інші боялися його і поважали, проте між собою зазвичай називали Добрим (позивний Геремеева під час його служби)", - говорить домробітниця.

Як каже свідок, чеченці не викликали у неї ніяких підозр. У всякому разі, вона ніколи не бачила у них зброї і не чула, щоб вони будували якісь плани щодо Бориса Нємцова.

На даний момент кожного з Русланів - Геремеева і Мухудінова - правоохоронні органи РФ вважають можливими організаторами вбивства Нємцова.

У своїх первинних свідченнях ймовірний вбивця російського опозиціонера Заур Дадаєв вказав, що зброю і автомобіль їм надав якийсь випадковий знайомий Русик, який пообіцяв щедро заплатити за вбивство.

Дадаєв надалі відмовився від своїх свідчень, посилаючись на те, що давав їх під тортурами, але версію про причетність до злочину "Русика" слідство продовжує розглядати. Завдяки свідченням покоївки Зареми представник впливової чеченської сім'ї Руслан Геремеев, можливо, буде виведений з кола підозрюваних у вбивстві Нємцова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News